^_^

Wednesday, February 16, 2011

sape kate jadi cikgu tu senang?meh try dulu!

hai korang-korang semua.baru dapat online hari ni lepas balik dari sekolah.fuhh penat dowh ditambah plak ngan serabot perabot ngan borang tah pape tah ni.borang claim pjalanan la,borang maklumat guru la macam-macam lagik nak kene buat.ni baru tak sampai 2 minggu ni.kalo lame lagi,lagi banyak keje aku. takpe,aku memang suke jadik cikgu,so aku tak kisah la sekolah nak bagi aku keje banyak mane pon sebab memang aku cikgu baru.so cikgu baru memang kene banyak belajar dari cikgu yang lagi banyak pengalaman.


kat sekolah,aku dapat badan uniform pergerakan tunas puteri same macam aku belajar kat maktab dulu.so aku tak kisah sangat sebab mase aku tanye akak yang same unit uniform ngan aku,die kate selalu cume bagi nota jek.tapi insyaallah kalau aku disuruh buat lebih dari tu,boleh la nak buat ladam kuda ke kawad ke ikatan ke atau masak-masak solar cooking kan.huhu


emm.kelab plak aku dapat kelab pusat sumber.wallawee makin bertambah la ilmu di dada.heh.yela sebabnye lepas ni aku akan jadik ulat buku!yeeehuuuuu.cikgu contoh wekkkkkk.hehe.ade akak sekolah aku cakap tunggu mase koko je nanti.mase tu just conduct budak jek.


sukan aku dapat bola jaring.as usual mase kat maktab dulu la.kang tetibe aku cakap kat maktab aku main hoki kang pelik plak sebab kayu hoki pon aku penah pegang sekali je seumur hidup.camane la aku nak aja budak-budak tu main hoki kalo cikgunye pon kaki bangku batu.adoyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


ape yang aku nak cakap kat sini,kerja cikgu tu bukan senang.banyak keje lain gak selain mengajar but tak la sesusah doktor kan. yela name pon cikgu but jangan la pandang rendah kerjaya cikgu ye. cikgu la yang 'memenjadikan' doktor,peguam even perdana menteri sekalipon.walaupun gaji tak sebanyak kerja professional yang lain,but cikgulah yang paling diingati sekali.sebab panggilan cikgu tu akan kekal walaupon dah mati.


p/s ngah runsing sebab aja english year 1.after this i'll talk in english okeh!so u all dont be shock-shock okeh!haha


tata!

No comments:

Post a Comment

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails