^_^

Sunday, January 23, 2011

sharing kan caring kan?hehe

entry kali ni,aku nak share ngan korang sume bende alah yang aku gune wat tepek kat muke.hehe.aku ni act memang pengguna yang maha setia n maha taksub kat CLEAN AND CLEAR sebab pada aku produk nih bagus untuk kulit muka aku yang kusam nih.kusam bukan masam okeh.aku memang dah lame gak gune but lately ni aku tukar angin sebab aku rase cam kulit aku same je.jerawat yang dalam kulit pon cam segan segan je nak hilang.so,aku hari tu gi ler meronggeng kat GUARDIAN.ronggeng punye ronggeng,aku pon jumpe la starter pack BIO ESSENCE yang murah n berpatutan la ngan duit muit yang ade dalam purse aku nih.ape lagi,pas bace ape bende dalam bio essense tu,aku ape lagik sambar ar satu pack.




murah je kan?RM 29.90 jek.aku rase boleh tahan dalam sebulan kalau pakai jimat cermat la.dalam die ade 6 bende.jom cekidaut bende alah bende alah dalam pack tu okeh?hehe


 bende alah yang first ni adalah bende alah paling penting dalam penjagaan muke iaitu pencuci muke.bukan pencuci bulu ketiak tau.pencuci muka atau dalam bahasa mat salehnye GENTLE CLEANSING FOAM.


 yang ni pulak BRIGHT WHITE CLARIFYING SOFTENER atau bahasa ringkasnye kite buleh anggap as toner la.pas pakai neh rase muke cam sejuk cam baru pas mandi air gunung ledang jek.hehehe


 yang ni pulak adalah REJUVENATING WHITENING DAY CREAM atau bahasa melayunye krim siang la.kalau dulu aku suke pakai krim safi yang tutup kaler ijau taik ayam tu.


RENEWAL NIGHT CREAM.pas bangun tido rase cam kulit licin bak sutera jek.tapi tu pon kalo bangun pas subuh.kalo bangun kul 12 tengahari alamatnye memang kulit licin bak disapu minyak masak.heee


ade 2 bende lagik yang aku dah gune iaitu SKIN WHITE PERFECTING STRETCH MASK sekeping ngan WHITE & FIRM DOUBLE ACTION ESSENCE sekeping which is vely vely best plus masyuk.


aku nak tggu lagi sebulan ke beberape purnama sebab nak tengok produk ni bagus utk kulit aku atau tak.korang kalo nak cube,cube la.pada aku produk nih bagus sebab kalau tak silap aku,takde bahan kimia ke hydrokinon ke ape tah n berasaskan tmbuh tmbuhan.fuhh.panjang jela menerang.


okeh.tu bende alah yang aku baru jek seminggu gune. ade lagik satu barang aku suke gune.


  ni kire macam pelembab la.Za TRUE WHITE EMULSION.member aku kenalkan n aku rase bende alah nih bagus untuk kulit muke yang kdg2 agak kering maccam aku nih. so,try la.best tau.


untuk losyen pulak,aku suke gune yang biase jek nih.


aku suke sebab bau die wangi n rase cam baby jek lepas pakai lagik lagik sebelum nak tido.hehe.


lagi satu barang aku suke.


krim tangan untuk tangan n kuku.murah jek kalo tak silap aku dalam RM7++ je n aku pon baru gune jek.bau die tak brape nak wangi but ok la kan.boleh hilangkan kutikel yang keras tuh.


so,itu jek la nak cakap petang nih.


korang camane?
produk ape yang korang gune?jom share ngan aku nak?


tata!

9 comments:

  1. waahhh. gud info :) memang agak murah jugak lah..
    semoga sentiasa bertambah seri wajah lepas dah guna alat alat yang baru ni ye... mudah mudahan...

    ReplyDelete
  2. siti noraisyah-hehe..try la..sbb sy rse produk ni bagus..=)

    ReplyDelete
  3. nurdinihusnina-hehe..try la..best tau;p

    ReplyDelete
  4. ahahahahaha xtahan gelak aku tgok muke ko gn senyuman ala2 diva~ahahahaha asil pas gune alat kecatikan 2 ye puan netty ahaha ;p

    ReplyDelete
  5. kuang ajaq la ko waq!!!hahahaha..haruslah buat gaya ala diva.hahahaha

    ReplyDelete
  6. interstd gak laa.
    kbtln mmg ngah usha produk baru nih.
    tengs sis.

    ReplyDelete

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails