^_^

Monday, December 13, 2010

*smbungan entry kisah seram aku yg tak abis tu*

keh2..ni kisah kedua aku taw..
yg first ak dah cte pasal engsel begerak tuh kan.
yang ni pasal umah bgegar..

jdik kat umah atuk aku gak.
alkisahnye, bile dah beso2 ni, mmg tak ramai la kat kmpong.
so, ak, family ak, adik beradik aku lepak + tdo kat tgkat atas umah atok ak.
mase tu malam..ak pon lelap la..kat bilik.
bilik tu atok aku buat pkai papan je. 
ibu aku plak tdo kat lua bilik tu.
ayah ngan angah aku takde sbb kbetulan malam tu ade lawan bola.
tengah sedap2 lelap2 ayam ni,
tbe2 ak rase umah begegar, tp dalam ritma yg sgt slow.
die tau kot ak baru nak lelap.
die main2kan aku le tu.
then, aku pon tdo la balik,wat mcam takde ape.

pastuh, die bley gegar lagik kuat!
aku mmg seriyus tkjut.
ibu aku trus masuk dalam bilik aku tu.
die tnye aku dgr tak, aku kate dgr.
then, die p jengah kat tingkap.
tgok takde sape2 taw.
pastu mak aku g la kat pintu tgkat atas tu. 
ibu ak cakap, 'o.ko nak mncuri eh?'
gile ko.pastu..tgok balik kat tingkap mmg takde dgr ape.
takde kelibat org lgsung.
mmg kitorang takut sgt.
korang bayangkan, rumah atuk aku macam nak ghoboh sbb kuat sgt gegar.
mmg cuak sgt mase tu.
mayb arwah pkcik ak atau ahli keluarge ak yg dah takde balik jenguk family.

but,that one mmg seriyusly pengalaman ak yg takkan ak lupe.
walaupon ak tak nampak ngan mate kasa,
but aku tau die ade sedang perhatikan kite!

No comments:

Post a Comment

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails