^_^

Friday, December 10, 2010

*Ini bukan cobaan..ini betul-betul..*

eip korang..korang penah ade pengalaman dikacau momok tak?
momok a.k.a hantu atau pon yang sewaktu dengannya..
tak kire la camane care pon die kaco korang?
penah tak?penah tak?

syhhh..diam diam. aku nak cte ni..
ak penah oooo..pnah kene kacau ngan momok..
aishhh..mmg pngalaman yg aku tak dapat nak lupe beb..
menggigil2 aku tau korang mase kjadian kne kacau yg first tu..

cite die camnih..
mase tu aku tak hengat umo aku bape la kan..
yg pasti aku dalam sekolah rndah g tyme tuhh..
biase la kalo balik kg kan..
msti sonok sbb ramai sdare mare balik lg2 tyme raye kan?
(miss that moment sbb skang ni, takde da)
biasenye, kitorang sdare mare yg agak2 sbaye nih, mmg salu tdo same..
umah atok nenek aku nih, ala2 cam due tingkat la..
dulu umah papan..
tingkat bawah ngan tgkat atas dipishkan oleh pintu yg atas engsel atas bawah tu..

then, tyme tdo,aku tdo paling tepi skali.
dkat gile ngan pintu tuh..
n aku pon tdo ngan nyenyaknye malam tu smpai la..
syyyhhhhhhhh!!babap kang!bising la aku nak cte nih!!syyhh..
(marah kat adik haku)
aku tjge mlm tu..
yg pasti mmg aku tak ingat pukul bape..

aku pon ngiring la ke arah pintu tuh..
pintu tu mmg kitorang tutp..
sbb dekat sgt ngan tangga..
kang bergolek plak aku jatuh kan..

tibe2..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
cet!kasik suspen la..hehe

seriyus aku nampak engsel bahagian bawah tu bergerak2..
sumpah aku tak tipu korg..
die bergerak ke atas, ke bawah..
ke kiri, ke kanan..
cam ade 'bende' yg gerakkan..
ak mase tuh mmg tak tkate ape2 la..
cuak gile..mmg gile kentang punye takot ah!
ape lgik, aku trus tdo bawah kaki mak aku yg kbtulan tdo dkat2 ngan aku..
pastu mmg aku tak bukak2 mate ahhh..
sbb cuak punye pasal..

soknye aku cte kat parents aku..
dorg kate, umah atok aku mmg keras sket la..
bukan keras ape..bende tu mmg ade kan..
kat mane2 pon..
even sebelah korang skrg nih..

p/s-cte yg lagik satu tuh, aku cte nnt k..tata!

1 comment:

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails