^_^

Thursday, December 16, 2010

*Ikhlas. InsyaAllah ade hikmah tersembunyi

pewwwiitttt!
okeh..rini ak rase mcm nak cakap2 pasal ikhlas2 neh.
kalo org tak ikhlas, senang je kite nak dtect kan?
betul tak ape aku cakap?
penah tak korang berdepan ngan org yg selalu nampak mcm tak ikhlas je?
ak pnah la jugak ade pengalaman macam neh.
contohnye, bile kite nak pinjam sometg dr kwn kite.
bnde tu kite takde n die ade bnde tu.
kite bukan nak pinjam lame. setakat nak belek sket3 je.
pastu mule la die buat muke tak ikhlas die.
bile hati tak ikhlas, senang je nak tpancar kat muke kan?

pd die, msti die akan pkir 'asek nak pinjam brg aku je,bli la sndri'
tp die sndri tak pnah terfikir yg die pon bnyak pinjam brang org lain.
kalo aku, org nak pinjam buku misalnye.
insyaAllah aku akan bg dengan rela hati n suke hati.
sbb ilmu kan utk disebar.
mugkin bile kite bg someone pinjam buku tuh,
kita akan dpat blasan setimpal dr Allah s.w.t.

so, kesimpulannya, dalam hidup ni,
ape2 kje yg kite buat, kite kene ikhlas.
aggp la kite ikhlas kerana Allah.
walaupun bnde yg kdg2 org mintak tlong tu tak masuk dek akal,
redha lah sebab bile kite ikhlas tlong org,
insyaAllah, Allah akan tolong kite tak kire ape care pon.

p/s tbe2 teringat kat someone yg sgt berkira orangnye. heh~

Jom join GA ni.
CLICK SINI

No comments:

Post a Comment

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails