^_^

Thursday, August 5, 2010

~cinta lagik?~

~SaLaM~

emm..entry kali ni,aku gagahkan diri gak nak menulis..
kawan aku..meh aku sbot name ko yerk..hehe,,
die dah bising ngan aku sbb aku tak hupdate2 belog aku!!
act,aku sgt MALAS..
MALAS nak tulis..
MALAS nak pk..
MALAS nak bebel..
MALAS nak ngadap belog..
tah la..ksimpulannye,aku mmg mals howkeh??hehe
act,kali ni,aku nak cakap pasal CINTA..
korang sume msti pnah rase sume ni kan?
termasoklah aku..
bnyak kali gak rase panahan ASMARA(wekkk..)
mmg best bile ingat kngn2 zaman dlu2..
aku sgt mghargai kngn tu..
but,KENANGAN is just KENANGAN..
au dah lame tggalkan sume tu n kitab baru sudah dibukak dalam hidup ak..
aku skang bahagia dengan someone yg sgt aku syg..
sepenoh hati beb!!hehe..
(kembang lagik la pkcik tu kalo bace nih)
korang senyap2 tau..shhh...;p
kali ni ak seriyus n tak main2..
kalo bley,bia la kekal ke akhir hayat n dunia akhirat..
aku sayang kamu,HAZLI SHAH=)

CINTA..
ape bnde tu ek??
ape kehe nye yeop??hehe
ni pndapat aku je la..
pd aku,cinta tu satu bnde yang sgt 'halus'..
perasaan yg datang tnpe sape2 pon pakse..
perasaan yg tak dapat dibayangkan oleh org2 yang tak bcinte..
pd aku,CINTA tu adalah satu bnde yg indah sgt..
bile bcinte,rase cam bahagia sgt..
hidup aku jdik lbih bermakne dgn adenye CINTA..
(chewah!!geli seyh!!)
cinte yg sebenar adalah cinte krn ALLAH..
bukan cinte sebab org yg kite syg tu..
sbb,bile kite cintekan org sebb diri die,
bile kite hilang die,kite akan rase sgt kehilangan..
pastu mulelah kite dgr ade cite pasal bunuh diri,gantung diri..n macam2 lagi..
NAUZUBILLAH..
so,cintelah keranan ALLAH s.w.t..
sbb bile kite cinte sbb tu,
bile kite hilang someone yang sgt kite syg,
kite akan dpat trime hakikatnye..
kite takkan buat sometg yang tak terjangkau dek akal,,
pdhal,bile someone tu pergi dari hidup kite,
ada yang lebih baik akan menanti kite..
berserah n tawakal pada-Nya..
insyaAllah kite akan dapat jodoh yang lbih baik dr sebelumnye..

aku akui,dalam bcinte nih,
aku tak perfect..
cinte aku krn manusia..
bukan kerana Allah..
tp insyaAllah,lepas nih,aku akan cinta krn Allah..
ak harapkan die jd milik aku stu hari nnt,
but kalo takde jdoh,aku pasrah..

but,1 thing..
aku syg die..
sy harap dapat jd istri kpd awk..
yg sgt sy syangi..

Oh!!terharu!!haha
ayat jiwang giler!!
wekkkkkk
(aku muntah ijauu..)
hehe
daaa~

WASALAM

5 comments:

  1. hehe...
    btol2...
    cinta kerana ALLAH...
    klu da jdoh...
    insyaALLAH...
    org yg kite xsuke pn kite leh syg...
    ~~~panahan asmara~~~=p

    ReplyDelete
  2. ARGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!! TIDAK!!!

    Ini ke NATRAH NOORDIN yg aku kenal sbgi seorang yg penyeyap?????

    Hehe... jiwang gila kot.. Hehe.. tapi dalam jiwang2 tu, betul le ape ko cakap tu.. ni tanda2 nk makan nasi minyak capat ni.. hmm, sgmat n tgkk tak jauh mane pun ni..

    Hehe. Aik, dah letak nama PENUH aku, link kan lah sekali dengan add blog aku.. huhu.. ceeewah!

    ReplyDelete
  3. ana~haha..ko kalo bab perli aku mmg no.1..haha..pape pon,aku doakan ko ngan cinta ko akan kekal dunia akhirat..AMIN...;p

    teha~haha..aku pnyenyap ke teha??haha..mane ade...ak bising la..ko je yg tak tau..haha..aku lmbat lg la nak bg ko mrase nasik minyak aku..tgu hazli pinang,tak pinang2 pon..huhu..ak dah link blog ko tau..;p

    ReplyDelete
  4. hehe.. cara ko "mgiaw" lain tau sekrang ni.. tak pe2, nanti aku pakat2 ngn hazli gi pinang ko.. hehe

    ok2, tq..

    ReplyDelete
  5. wakaka..sengal la ko teha..btw,thnks..ckap kat hazli,cpat2 sket minang..kekekke..ape la ko ni..haha;p

    ReplyDelete

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails