^_^

Friday, August 13, 2010

~baby~ T_T

~SaLaM~

hye korang korang sume..
makan ape berbuke td??
ak makan rojak ayam kueh beso2..
(bapak gile beso kueh2 die..hehe)
but, entry kali ni,aku bukan nak cte pasal rojak yang kuehnye beso tuh..
but,, aku just terfikir sket td pasal baby..
naluri ni trase sgt nak ade baby..
ngee~cpat la sygness ak datang pinang..heh

sape taknak baby kan??
cube korg bgtau ak,sape yg taknak anak?
org yg takde anak(blom ade rezeki), nak sgt anak..
smpai amik anak angkat..
tp org yg bley beranak?
nape senang2 je buang baby???

skang ni, ak nampak cam satu TREND plak..
kalo hari ni ade cte buang bayi, esok pon mesti ade..
agaknye ade contest sape buang baby paling kjam kot??
NAUZUBILLAH..jauhkan la kite sume dr buat bnde2 camtu..
cube bayangkan kite kat tmpat baby tu..
diie tak bersalah pon..nape mesti nak buang??
n smpai BUNUH!!!
tak ksian ke tgok baby tu mati kene hurung semut..
sedih aku tengok..
ape nak jd ngan manusia zaman sekarang ni..

jangan la bunuh baby tu..
letak la baby tu kat tmpat yang elok..
misalnye kat masjid ke..tempat yang ade org..
(aku cakap ni,bukan nak galak org buang baby..)
but dr buang baby tu,baik la letak kat tempat yang org ramai leh tau..
lgpon,tak ksian ke..darah daging sndri..
cube korang tgok pic2 kat bawah nih..
aku amik dr Google..thnks a lot..

sian kan??ape la salah baby ni..=(

sian baby nih..tolong la jgn bunuh baby lgik..

jage la anak korang baik2..jgn la smpai membunuh..

ingat Allah..Anak kan kurniaan dr-Nya..

Kalau rase tak mampu nak jge, sebelum buat ape2,pk la dlu..jgn ikut nafsu..

*yg ni mmg pling ak sedih..dalam lubang tandas..siannye baby ni kan??
semoga Allah ampunkan dosa mereka yg mmbunuh baby yang tak berdosa ni..AMIN..

pd aku la kan..parents yg kawen secara sah takkan buang anak dorg..
sebelum buat sesuatu tu,fikir la dulu..
kita kan masih ade ibu bapa..jge lah maruah dorg..
jgn smpai kite buat sesuatu yg langgar hukum agama..
NAUZUBILLAH..
semoga Allah ampunkan dosa org yg bunuh baby ni..

Mode~sedihnye bile terfikir pasal bnde2 nih..

~WASALAM~

1 comment:

  1. aku baru je jumpa post ko ttg bende ni..

    terkejut lak sbb selama ni dgr berita bukn tgk gambar..

    btul kata ko, wlupun bukn ko nk galakkan diorang buang bayi, tapi klu tak nk pun, letaklah kat tmpat yg ramai orang...

    selama2nya mereka akan dihantui dosa mereka ni..

    Ya Allah.. berilah hidayah kepada mereka..

    ReplyDelete

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails