^_^

Sunday, July 18, 2010

~Can'T Live WitHouT YoU~*_*

~SaLaM~

hurm,,tibe2 aku rase tpanggil nak tulis entry pasal ibu..
ni semua lepas aku bace blog kawan aku..
die story pasal parent die yg rasiekan penyakit mak die sbb taknak die risau..
bile aku bace,,aku rase mcm nak mnngis..
(aku mmg bhati snsitif sket,,lg2 kalo bab2 parent nih)
mmg aku ckup cpat melatah kalo ade hal2 yang libatkan parent aku..
coz,,yela,,ibu ayah kite,,lg2 kalo bnde tu libatkan ibu ak..
ak mmg tersangat la sayang kat ibu aku..
die segala2nya buat ak..
walaupon ibu ak nih jnis yang ckp lepas(laser jugk kdg2), suke gelak besa2,
suke perli2 aku,suke bebel2 kat aku,tp ak tetp sayangkan die..
SAYANG GILER!
pada aku,die la ibu terbaik..DUNIA AKHIRAT..
takde sape ley ganti tempat die..
huhu..(emo lak kan;p)
tp mmg la..aku mmg tak dapat bayangkan hidup aku tnpe ibu aku!
kalo ibu aku takde,tah camane ak nak truskan hdup aku..
(skang rase nak nangis,,huhu)
selame ni,ibu ngan ayah aku bnyak tentukan hidup aku..
dulu aku mmg marah sbb yela..jiwa muda..msti nak pilih hidup sndri..
tp skang tak lg..aku suke n ak amat mharapkan sume tu..
sbb aku tau..dorang nak yang terbaik utk hdup aku..
lgpon,kite sbg anak ni,bile wat satu2 bnde tu,msti dgn restu parent..
sbb keredhaan Allah terletak pd keredhaan kedua ibu bapa..
dulu,aku mmg sgt tak berminat nak masuk maktab..
mmg aku rase nyesal mule2..tp lame2,,aku jd suke sgt!!
aku sayang future career aku nih..
sume nih sbb restu parent aku yang sgt aku CINTAI!!
ak pegang bnde nih..~RESTU~
n then, bab2 jodoh..n ngan sape aku bkawan..
sume nih pun aku nak RESTU ibu ayah aku..
kalau aku bercinte cam nak rak..keliling kg mnari2 hindustan ngan gewe aku pon,
kalo ibu ayah aku tak restu,aku tetp takkan teruskan!
itu prinsip aku..
tp yg penting,ibu ayah aku restu aku dengan 'my sayangness',,
hehe..seboleh2 nak jugak si die tuh jdik menantu..
(jgn bangge ye awk) hehe
ak percaye,bile ibu ayah kite bg restu,insyaAllah hidup kite akan bahagia sepanjang hayat..
DUNIA AKHIRAT..insyaALLAH..
hurm..berbalik pd cte ibu aku..
die ni memg sgt kuat gelak..
kalo bercakap,mmg tak pnah nak SLOW..hehe
msti macam bercakap ngan org hujung kg..
but,die tetp aku syg..kalo aku sedih,
mmg die bg smngat..tp cara die mmg bley buat aku lg KUAT MELALAK..
die mrh2 aku,,but.aku tak kesah..sbb ak tau die sayang aku!!!
and I LOVE YOU TOO..
more than anything!
kalo die takde,gelap la hidup aku..
takde sape lg yang aku leh borak macam kawan..
gelak macam nak pecah rumah..
nangis smpai bnjir blkang umah ak..
tah la..aku takut sgt..
sape nak jge aku..nak nasihat ak..
nak blnje aku makan goreng pisang n jmpot2 ptg2..
nak g shopping ngan haku..
nak share problem ngan ak..
nak tuka2 slipar ngan aku..
nak ngemas same2 hujung minggu..
hmmm..I CAN'T LIVE WITHOUT YOU MOM!
Semoga Allah pnjangkan umur kedua ibu bapa ak..
pelihara dorang dari segala musibah..
permudahkan urusan dorang..
bagi dorang kebahagiaan di dunia n akhirat..
n terus bersama smpai bile2..
AMIN..ak syg dorang..
SUMPAH AKU TAK TIPU!!!!
tgal beberape bulan aku nak bals jasa dorg!!=)

p/s~sayangi kedua org tua korang selagi dorang ade..jgn sia2kan dorg n jage dorang sehingga hujung nyawa..takde dorang,tak lahir kite kat muka bumi ni..tak rase kite nikmat hidup kat dunia ni..semoga ALLAH merahmati semua ibu2 n ayah2 kat dunia nih..AMIN..

~WASALAM~


2 comments:

  1. tolong!!!!!
    aku di pakse follow blog in!!!!!:'(
    selamatkan aku!!!!!:'(

    ReplyDelete
  2. betul. hargai mereka sementara mereka masih ada.

    ReplyDelete

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails