^_^

Tuesday, June 22, 2010

WheN I was in SEKoLah RendaH!#_#

SaLaM~

hai u'oll sume..hehe..entry kali ni,act saje nak tulis pasal..zaman skolah dlu!!hehe..td aku bukak FB..tbe2 aku pon terlintas la nak tules pasal zaman kcik2 dlu dalam blog kesayangan aku nih..hehe..act,member baik aku time skolah dlu,AZIAN(waaa..msti sgt kmbg azian kalo tau) yg upload gambar2 kelas kitorg dlu..waaaa..sgt berterima kaseh kat die...cayunk ko yan!!!hehe..act,aku sgt tak ske gambar ak mase kcik2 dlu..hehe,,tak comell la..skang lagik comelblah la ko nat..persan..terlebey sudah!kekkeke..act, dlu..time skolah rndah,aku pkai tdung pon start darjah 4(yg permanent) tak bukak2 tau..darjah 3 dah pkai dah.cume..kalo aku main kjar2 ngan dak2 ni, after that msti berpeluh tahap basah lencun n banjir ketiak dibuatnye..mane taknye..budak2 kan..korg tau la camane..so,after main msti aku bukak tudung n perukkan bawah meja..kekekkeke..pergh..satu kenangan yang mmg aku takkan lupe smpai skang la babe..hehe
..takkan nak lupe..sbb kngn tu adalah kngan terindah dalam hdup aku..ni ha aku upload pic2 skolah rndah aku n ak nak korg carik yg mane satu ak...ok??hehe;p


ni kalo tak silap aku,time aku darjah 6 la..6 TEKAD,SEKOLAH KEBANGSAAN LABIS..huhu..dlm kngn..

 Ni plak time darjah 3..tak brape clear sgt la..hihi..but hope korunk dapat teka taw;p

bile ingatkan balik mase mude2 ni ha..aku gelak sorg2..betape budak2nye aku..korang pon msti same je cam aku kan..aku rase kite sume ni ikot trend umor la..huhu..dlu skolah rndah,msti korang pon ade buku BIODATA macam aku kan??kekekkeke..kalo bley,stiap kawan aku,aku nak suh tulis biodata..antara bnde yang ade dlm biodata..yg wajib ialah:

1)Nama-Natrah binti Noordin
2)Tarikh Lahir-2 November 1987
3)Tempat Lahir-Hospital Besar Melaka
4)Makanan Kegemaran-Masakan ibu(jwpan formal) hehe
5)Minuman Kegemaran-Milo ais
6)Kawan Baik-(lain ngan kawan rapat)
7)Kawan Rapat-(lain ngan kawan baik)
8)Moto hidup-(ak pon dah tak hengat)

bukan stkt tulis camtu jerk..siyap ade lak hias2 ngan glitters..pen kaler wane wani..huhu..mmg budk2 kan..tersenyum aku bile ingat sume tu..Then,dolu2 kan..kalo cam nak cop tmpat..msti ade 'alif lam lam ha'...hehe..smate2 nak cop tempat..dose kalo duduk..hehe..kngn manis..msti korang pon ade lalui kan??so sweet..sgt bermakne..tbe2..aku teringat kat ckgu math aku time darjah 4..aku tak brape nak ingat name die..ckgu LIM kot..pergh,ckgu tu mmg garang beb..aku pnah tak siap latihan yang die bg..fuhhh..korang tau aku kne dende ape??KETUK KETAMPI 250 kali beb!!!!!!tak menahan..Allah je tahu betape lenguhnye kaki aku time tu..seb baik kne rmai2..bukan sowg2..huhu..mmg mase balik tu,rase kaki ni dah takde..kejong n rase cam kodong je..lenguh die mmg thap gaban..smpai aku nak naik bas pon sakit beb..sjak dr tu aku tobat siapkan sume kje skolah MATEMATIK yang ckgu aku tuh bgik..kesan mndalam tu..sbb tu aku skang bakal jdik ckgu math kowt..pengalaman mematangkan seseorang..kekkekekek...tp tu la ubat paling berkesan sebenarnye..tp aku takkan apply la..coz skrg lain dr dolu2..dolu2 ckgu wat ape pon,takkan kne tindakan..skrg,takleh sentuh student..silap2 masuk balai jawabnye..huhu..

emmm..lagik ape ek..mmg bnyak sebenarnye..tp aku ni cam da nyanyuk..bley ingat2 lupe lak..hehe..bnyak nak cte lgik ni ha..pngalaman2 mase zaman kcik2 dolu..yg sgt manis tok dikenang..hehe..sygnye takde gambo la..yela..dlu2 mane ade cam.digital lagik kan..sume pkai KODAK..terkial2 bli kodak..hehe..asal lawatan je,bli KODAK..asal ade g mane2 bli KODAK..hehe..seb baik tak bli KODOK..kekekkeke..

huhu..emmm..dolu3 kan..time darjah 3..aku ingat lgik..time tu ckgu saripah jdik gru kelas kitorang..korg tgok ckgu baju merah dalam gambo kat atas..ckgu tu ajo aku math tau..huhu..kalo tak silap aku,stiap mggu kne anto 10 hlai sifir 1 smpai 12..hbat tak kitorang??hehe..punye la sush nak hafal sifir time tu..tp Alhamdulillah la..sbb die,aku bjaye hafal sifir..huhu..tp bile da jd ckgu ni..baru aku tau..sushnye nak suh budak hafal sifir..gerammmm je aku..asal suh hafal,bley main..mayb aku ni cukup penynyang kowt..tu yang dorang tak makan saman..hehe..next time,bile da posting,i'll make sure yang aku akan jd garang macam SINGA(simba..the white lion) kekkekekkeke..siap la ma future student t!!!kekkekekekkeke

ngee~~ha..tbe2 teringat lg satu ni ha..kalo tak silap time tu aku dok sblah mmber aku ni..pastu meja kitorang mase tu berdue2 tau..then.aku slalu kalo wat keje msti GIPANG..msti tgn aku akan masuk sket dalam kawasan mmber aku tuh..hehe..satu hari tu,ade sowg ckgu aku ni..ckgu sains..die tgur aku..'Natrah,knape sy tgok tgn awak tu pnjang sgt??melebih2 masuk kawasan meja org'..pergh..malu siot..hehe..ape lagi..sjak dari tu,aku cube la mngawal tgn aku ni ha..spy tak masuk kawasan org lagik..kekekkeke..ape2 tah aku ni..mmg banyak la kngn yang aku takkan lupe..mmg sgt2 bmakne..

mase aku F3, aku skolah dkat2 ngan umah aku..sblom tu..aku skolah kat segamat..then pindah..satu hari tu..aku g kdai buku..then,mase nak kua dari kdai tu(lpas mmborong barang2), aku nampak sorg mamat ni ha..die pandang pelik gile kat aku..ak pon cek atas bawah dri aku..mane tau ade bnde tak kne..ak rase takde tp nape mamat ni pelik smcam jerk..hehe..pastu,korg tau ayat ape kua dari mulot die??
"Dulu selekeh je" perghhh..berdesup telinga aku..bile aku perati btol3,rupenye kawan aku..siot jerk kan..hehe..ade ke patot cakap camtu..maksud die,dlu zaman aku budak2,aku ni selekeh..eee...hehe..tp bile teringat,aku rase nak tergelak berguling2 pon ade..sbb mmg aku selekeh..hehe..waaaa..sgt manis kenangan itu..huhu..aku takkan lupe la...cayalah..hehe

k la..mate aku pon rase cam nak terkeluar..asek manaip je..aku rase aku nak chiow dlu la..nak tdo..hehe...membute..ngantuk beb..hehe..pape pon,aku akan sambung lagik dalam entry yang akan datang..insyaAllah kalo aku ingat..k..gudnyte sume..daa~

WASALAM~






No comments:

Post a Comment

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails