^_^

Friday, June 4, 2010

+SweeT MeMoRiEs+ ^_^

SaLaM~

uwaaa..kemalasan mnjelma lg..tu yang aku ngadap laptop dr td ni..tah ape kne ngan aku tah..pas kmas umah(ala,biase la kan...pompuan;p), aku pon ape lg..bum bum...baring..melepak2..bace2 majalah..golek2..skali tbe2 aku pon tpandang ensetku yang sgt kurasakan pelik skali hari ini...hihi..aku pon tolak la slide enset ni kan..then..uwaaaaa..rase nak ngis!takde msg pon dr si pkcik aku..kuang asam btol..msti tdo!!bangun la pakcik..asek tdo tdo tdo..membute..makan..mane tak temokkk!;p (ni kalo die bace,mati aku!) lari!!!!ekekekkekekke..takpe la,aku tak kish la..sbb skng ni umo pon da 23 taun..(bley thn tue) tp dgn muke yg comelll ala2 sweet 16,aku rase aku perlu mmbuat sedikit transformasi kat diri aku..iaitu aku akan cube mematangkan dri aku...(waaa..ni bley jdik bahan ngan pkcik aku) ekekekke..tp btol la..bile umo makin mningkat ni,then bile duk sorg2 smbil mngenang kish2 lame,aku rase very the kelakar one..seriyusly aku tak tipu..mcm2 kngn mncul dalam pale otak aku ni ha..atr kngn yg pling aku ingat skali n tak mgkin aku lupekan mase foundation dlu..ade ke patot aku yang ayu,lmah lmbot n cute ni dipanggil MACHO?ekekekeke..(perasan ayu) dulu mmg aku rase sedeyh+marah+bengang+geram ngan statement itu sbb aku rase org hanya tau nak mngutuk org lain tnpe pk perasaan org..aku mnangis taw..hehe..mane taknye,,aku kan pompuan,,sekeras2 aku pd luarannya,ttp lmbut kat dalam..aku terima semua tu dgn hati yang redha..hanya family+kawan2 rapat n yang pntg ALLAH je taw dri aku yg sbnarnye..skrg aku rase kelakar sgt..bile pk2 balik,aku rase kngn tu la antara kngn yg sgt aku hargai spnjg aku study kat maktab ni..huhu..lagi..emm..kngn strusnye yg best..huhu..aku rase aku ngan mmber2 aku sorg2 penah jatuh..tak kire la jatuh tangge ke,jatuh tgolek2 ke,jatuh sbb tersadung ke,jatuh terjelepok ke,stiap sorang pnah rase..haha..kelakar seyh..

AKU~aku pnah jatuh kat tangga hostel..huhu..mmg time tu rase bengap skejap..hehe..kalo tak silap aku,time tu pg..otw nak g kls..dengan yakinnya aku jalan tanpa pndg kiri kanan..tbe kat anak2 tangga terakhir,bygkan la aku bley tpijak kain baju kurung yang aku pkai..ape lg..BEDEBUKK!!aku jatuh dpan mmbr aku iaitu si kaki gelak(LEHA + ANA) hehe..habis tercampak sgale buku n tercabut kasut aku sblah..punye la HORROR!tak sggup aku nak hengat..kih3..boleh ke dorg gelak aku mcm nak rak..jht gile!!sakitnye tuhan je tau..tp aku kan MACHO..so,dgn rileknye,aku kutip balik buku2 aku dgn ptolongan mmber2 aku yang masih terkekek2 gelak, n cari kasut aku lagi sblah..huhu..miong otak aku 2 hari..keke..btw,tu la kngn yang sgt aku hengat smpai skrg..pasni,aku akan lbih hati2 n taknak pkai kain labuh2 dah!kekekekeke

ANA~hehe..kalo aku jatuh tergolek,ana plak jatuh tduduk..kekekkee..sorry rumet..saje nak imbas kngn lame...time tu baru habis kuliah..kitorang pon ramai2 tak sabo nak balik sbb masg2 punye pewot dah bbunyik macam ade org main pancaragam je..keke..tme tu,aku jalan dpan..ana n leha ngah dalam proses nak tuwon tangga lgik..tbe2..DUMMM!!!kuat gile bunyik terhentak..skali aku pndg blakang,leha dah tgelak2 bagai nak rak sbb ana jatuh terdudukk.aku tak nampak..tp ape yg aku tau,sbb tumit kasut die yg tinggi tu..kalo ana tbace cte ni,sile la tambah ye..utk penerangan lanjut,sile kontek ana..ekekkekeke

LEHA~o..leha..ko glakkan kitorang ek??kekekkeke..ko tak ingat yang ko jatuh kat tangga sebelah HEP tu??ekekkekeke..very the funny one..insiden ni pon aku tak brape nampak..tau2 die dah tgelak tbahak2 sndri kekekkeke..sape orangnye ni,sile la critekan pengalaman anda dengan lebey terperinci ye???kekekkekekekke..

bestnye ingat kngn2 lame ni..t aku akan cube asah minda aku ni utk aku ingat balik crite2 lame k???huhu..bnde ni wat aku tsenyum2  sndri la..seb baik aku dalam umah..kalo la aku duk tepi jalan ngan keadaan macam ni,msti org dah letak syiling kat tapak tgn aku..kekekke..

k la, aku rase ak stop dlu la..t ak smbong lagik!!daaa~

2 comments:

  1. haha, dh2, gi cepat kawen, angau lebih dah ni...
    jgn lpe jemput ye... :D

    ReplyDelete
  2. taik ko nat..haha..macho r ko ni..gler wa cakap lu..hehehhehe..spnjang idup ak ni 1st time ak ade kawan yang dgelar maco..maco katne pon ak x tau r..sorila..jgn r mrh cik abg ak..cik abg ak mmg x matang time 2 + panas baran.hehe.muah..syg ko :)

    ReplyDelete

awak yang handsome n cantik,komen la ye..jgn segan-segan tau!cayang korang!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails